Yumi Lashes - Keratinbehandling

yumi logo

Yumi Lash är en fantastisk behandling för naturliga ögonfransar som syftar till att förbättra och lyfta dina egna fransar utan att behöva lösögonfransar!
 
Yumi Lashes keratinbehandling är en avancerad teknik, framforskad i Frankrike och har där funnits sedan 2008. Behandlingen syftar till att förbättra kvaliteten, öka antalet fransar och lyfta de egna fransar till en fin och naturlig böj. Keratinet verkar som en laminering av de egna fransarna efter att ha utfört, vårdat och stärkt dem med bl.a. patenol och vitamin E. Livscykeln blir längre och fransarna ökar i antal, längd och tjocklek. Resultatet är omedelbart och ger glansigare, mjukare och mer välmående fransar som böjts uppåt, ett resultat som varar i 6-12 veckor.

Keratinbehandlingen kombineras med att färga de egna fransarna. Nyanserna är flera för att anpassas till just din hudton. Behandlingen är fri från hormoner och starka kemikalier!


Yumi Lash-behandling bör upprepas var 6-8:e vecka för fortsatt resultat då det kommer nya fransar som också behöver nyanseras och lyftas. Yumi är ingen Quick-fix behandling där det omedelbart uppstår "drömfransar" men för den som vill vårda sina fransar och ge dem chansen att bli tjockare, växa sig längre och bli fler till antal är Yumi Lash ett bra val.


Yumi kommer att påverka hur dina fransar växer ut då det töjer hår-resar muskeln så att fransen växer rakare och vinklas uppåt. Bevis på detta har gjorts på män verksamma i kampsportsammanhang som ofta får inåtväxta hårstrån. Yumi löser problemet utan att man ska behöva dra bort fransarna. Yumi är också ett billigare alternativ än fransförlängningar även om resultaten inte kan jämföras.

Prislista hittar du längst ner på sidan...

yumi föreyumi efter


Yumi Lashes är räddningen för dig som skadat dina fransar med lash lift, dåliga fransförlängningar, uttorkande mascaror och annat slitage.  Yumi Lashes vänder sig även till män- då böjs fransarna inte lika mycket, utan här lyfts bara blicken så att den blir "pigg" och man slipper "se så trött ut"

Varför är Yumi Lashes dyrare än andra salonger som erbjuder "Lash Lift"?

Det är två olika behandlingar.

- "Lash Lift" är endast en franspermanent! Detta skadar kundens egna fransar och de blir torra och spröda vilket påverkar att de tappas i förtid.


- Yumi Lashes Keratinbehandling mättar fransarna med vitaminer, patenol och keratin inifrån och efter 2-3 behandlingar (ca 4-6 mån) går det att se hur fransarnas längd, kvalité och kvantitet avsevärt förbättras.

 

Yumi Bryn

 

Vad är YumiBrows?
YumiBrows är en keratinbehandling och laminering som fixerar ögonbrynens hårstrån i en riktning uppåt. Detta gör att ögonbrynen ser fylligare ut. Behandlingen passar alla som vill ha snygga, välformade och fixerade bryn men även de som upplever att de har bångstyriga ögonbryn som är svårformade. Har du hårstrån som växer åt olika håll i ögonbrynet är det något som kan rättas till vid en behandling. YumiBrows förser stråna med vitaminer och keratin vilket gör att stråna blir fylligare och starkare. Ögonbrynen färgas också i behandlingen. Resultatet är omedelbart och ger dig markerade och välkammade ögonbryn i ca 4-8 veckor.


Ibland håller Yumi-behandlingen inte som utlovat, varför?
Hormonell obalans i kroppen kan påverka hållbarheten på behandlingens resultat då man normalt tappar mer hår/fransar. Tex. Första dagarna av mensen, första perioden av graviditeten, amning, klimakteriet, stress, hormonella läkemedel, läkeprocesser i kroppen etc.

Hur går behandlingen till och ska jag tänka på något speciellt innan jag kommer till behandlingen?
Du skall komma osminkad och ren till behandlingen. Borttagning av smink tar tid då vi inte hinner slutföra behandlingen. Kommer kunden med smink får du boka en ny tid och du debiteras för den bokade tiden!
En behandling tar ca 120 min att utföra och kunden får under behandlingen ligga skönt i en varm och ombonad säng. Behandlingen börjar alltid med rengöring av dina fransar och ögonlock från fett och dammpartiklar, sedan utprovas rätt storlek på silikonformarna ut efter dina egna fransars längd och ögats storlek. Sedan fästes formarna på ögonlocket och fransarna sätts en och en mot silikonformarna och behandlas sedan i 4 steg.


1 Mjukar upp fransarna

2 Fixerar och fyller dem med vitaminer

3 Färgar

4 Laminera dem med keratin och patenol.

Skötselråd

Du ska inte sova tidigare än 3 timmar efter avslutad behandling (helst 6tim) då det är den tiden det tar för fixeringen av fransens form att bli stabil. Lägger du dig mot kudden kommer detta att påverka fransarnas form och de fixeras i felaktigt läge. Du får inte heller röra dina fransar under samma tid då de kan lägga sig snett. Råkar du av misstag komma åt fransarna så de hamnar i oordning så använder du din borste som du får efter behandlingen för att borsta dem till rätta igen.

Du bör sova på rygg första natten.

Fransarna får ej tvättas de närmsta 24 timmar men helst inte på 48 timmar.

Du bör heller inte träna, bada bastu, sola solarium eller på annat sätt utsätta fransarna för fukt under de första 24 timmarna (helst 48 timmar).

Hygien
Dina ögon och fransar skall sedan tvättas dagligen. Franskörtlarna innehåller demodex kvalster som annars blir instängda och förhindras att krypa ut nattetid och äta döda hudceller på ögonlocken och då äter upp fransrötterna istället. Detta gör att kunden tappar sina fransar i förtid och de nya fransarna som växer ut blir tunna, sköra, korta och defekta. Det kan även bli ögoninflammationer som blefarit om körteln täpps igen av smuts.
Viktigt är dock att rengöringen inte innehåller sulfater eftersom det torkar ut fransarna.

Rekommendation
Effekten av keratinbehandlingen förlängs om du morgon och kväll använder Yumi Lashes vårdande och återfuktande keratinlotion- en genomskinlig mascara (vill du använda vanlig mascara appliceras lotionen först och låter den torka riktigt innan applicering av mascaran).


Yumi Lashes har också ett närande och unikt serum fritt från hormoner (en välfylld behållare som räcker minst lika länge som 3 mascaror) där forskning bevisat att fransarna blir 30% längre och tjockare.
Mascaran och serumet kan med fördel kombineras och kan även användas på ögonbryn.

 

 

Prislista

YumiLashes inkl. fransfärg 1 200 kr

YumiLashes inkl. fransfärg + brynfärg & brynform 1590 kr

YumiLashes & YumiBrows inkl. fransfärg & brynfärg 1 795 kr

YumiLashes underfransar inkl. fransfärg 395 kr