Behandla pigmentfläckar

after-sun-erbjudande

 

Så har vi njutit av ännu en underbar sommar! Med allt som sommaren för med sig är ojämn hudton kanske en av de mindre önskade effekterna, men ack så vanligt.

Många upplever att huden får fläckar efter vistelse i sol. Hud som i någon utsträckning har mörkare partier eller fläckar är drabbad av det som brukar kallas pigmentfläckar.


Fläckar och mörka partier är i regel varken smärtsamma eller farliga, men är många gånger oönskade. De är alla exempel på "hyperpigmentering", som orsakas av en för hög produktion av pigment (melanin) i huden. Din hud är hyperpigmenterad om ansikte, bröst, axlar eller händer har områden/fläckar som är mörkare i tonen.


Orsaker till pigmentfläckar
Den främsta orsaken till pigmentfläckar är solexponering. UV-strålning stimulerar kroppens pigmentceller att bilda pigment som ett naturligt skydd mot UV-strålningen. Intensivt och långvarigt solande kan däremot leda till överdriven och klumpvis produktion av pigment som syns i form av mörkare fläckar på huden.


Graviditet och hormonbehandling är andra vanliga orsaker till hyperpigmentering. Då används vanligen begreppet melasma, som avser den typiska symmetriska utbredningen i ansiktet som ofta framträder tydligt efter solexponering. Melasma kan gradvis försvinna av sig själv efter graviditet eller hormonbehandling, men återkommer många gånger så fort huden utsätts för sol igen.


Behandla pigmentfläckar
Att skydda huden mot solens skadliga strålar är det viktigaste man kan göra för att förebygga pigmentfläckar, men när problemet är ett faktum är en framgångsrik och säker behandling mot hyperpigmentering en professionell AHA-behandling kombinerat med pigmentreducerande hudvårdsprodukter. Kom in för en konsultation eller prova en pigmentutjämnande behandling som ger ny lyster!

Och missa inte erbjudandet "After Summer Glow"

Tagmoln

Kommentarer

Arkiv