Vanliga frågor & svar

faq

Att tänka på inför en behandling
För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra(typ Treo och Magnecyl), NSAID-> preparat(typ Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling. Om du är osäker på några preparat får du gärna höra av dig till oss.

Så går en behandling till
Området som ska behandlas rengörs och tvättas av. Därefter sprutas fillern in med en tunn nål. Det kan sticka till och spänna. Fillern gör att rynkan lyfts upp och du får ett omedelbart resultat. Om man ska behandla läpparna med en filler kan detta kännas lite mer. Men vi använder oss självklart av bedövningssalva.

Är det skadligt med fillers?
Nej, men de måste givetvis injiceras av personer som har en medicinsk utbildning och dessutom har fått utbildning av tillverkaren i hur produkten skall injiceras.

För vem lämpar sig fillers?
För alla som är friska och inte är gravida eller ammar eller har någon form av autoimmun sjukdom, aktiv herpes eller blodsjukdom eller känd allergi mot hyaluronsyra.

Vad används Essederm till?
Essederm används för att förstora läppar, för att fylla ut rynkor, små veck och ärr, för ansiktskonturering, kindben och haka, samt för att ge huden fukt och volym.

Hur ser man ut efteråt?
Man kan ha lätt ömhet och rodnad efter behandlingen men det lägger sig oftast inom någon dag.

Hur länge är läpparna svullna efter en behandling?
En del, men inte alla svullnar efter läppbehandling och läppfärstoring och svullnaden kan sitta i några dagar.

Hur mycket behövs det fyllas med per behandling?
Beroende på veckens djup och behov av förtoring kan olika volym av produkterna behövas. I regel används 0,5 ml i glabella, 1-2 ml i nasolabiala vecken, 1 ml i läpparna och 2-4 ml i kinderna.